Ak chcete svojich priateľov prekvapiť nejakou špecialitou - máme pre vás kulinársky tip. Na podrobnosti sa Richarda Šafárika, šéfkuchára z Bratislavy opýtal Miroslav Würfl.
Ľadový šalát so cherry paradajkami s grilovanou pravou sviečkovou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol šéfkuchár Richard Šafárik, ktorý dnes pripravoval ľadový šalát so cherry paradajkami s grilovanou pravou sviečkovou a parmezánom.
SUROVINY:
- dva ľadové šaláty
- cherry paradajky 250 g
- soľ
- olivový olej 1 dcl
- dva citróny
- sviečkovicu 400 g
- čierne korenie mleté
- parmezán 50 g
POSTUP:
Ľadový šalát si nakrájame na kocky. Umyté paradajky prekrojíme na polovicu, a vmiešame do šalátu. Osolíme, polejeme olivovým olejom, vytlačíme dva citróny a zmes pokvapkáme citrónovou šťavou. Sviečkovicu si nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a opečieme ju na rozpálenej panvičke. Plátky mäsa poukladáme na šalát, posypeme strúhaným parmezánom a môžeme podávať.