V našich domácnostiach sa často varia zdravé a chutné polievky. Práve na túto tému sa so šéfkuchárom Richardom Šafárikom z nášho hlavného mesta rozprával Miroslav Würfl.
Prešporská polievka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko šéfkuchár Richard Šafárik, ktorý dnes pripravoval prešporskú polievku. Pripomínam, že aj tento recept nájdete na webovej stránke rtvs.sk.
SUROVINY: na 4 porcie
- 200g bravčového stehna ( môže byť aj pliecko )
- 200 g bielej hlávkovej kapusty
- 200 g zemiakov
- 50 g póru
- 100 g mrkvy
- 50 g petržlenu
- soľ
- petržlenovú vňať
- 3 vajíčka
POSTUP:
V hrnci v štyroch litroch vody najskôr uvaríme mäso nakrájané na kocky. Keď je mäso polomäkké – asi po 30 minútach - pridáme na kocky nakrájané zemiaky, kapustu, mrkvu i petržlen. Spolu varíme ďalšiu polhodinu. Keď je mäso so zeleninou už mäkké, pridáme soľ i nakrájanú petržlenovú vňať. Ako posledný krok si vyšľaháme tri vajcia, a ak nám vývar vrie, tak do polievky zavaríme vajíčka a hneď podávame.