Ak čakáte návštevu a ešte neviete, čo ponúknete priateľom na pohostenie, tak vás možno inšpirujeme nasledujúcim receptom, ktorý nájdete aj na webovej stránke rtvs.sk. Všetko podstatné povedal Miroslavovi Würflovi šéfkuchár z nášho hlavného mesta, Richard Šafárik.
Jelenie medailónky na pečených hríboch s rozmarínovými zemiakmi
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko šéfkuchár Richard Šafárik z bratislavského hotela, ktorý dnes pripravoval jelenie medailónky na pečených hríboch s rozmarínovými zemiakmi . Ak si ho chcete zapísať – tu sú suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Suroviny:
- jelenie karé 800g
- čerstvé hríby 200 g
- brokolica 200 g
- soľ
- čierne korenie mleté
- zemiaky 600 g
- divinové korenie ( jalovec, nové celé korenie, čierne celé korenie - všetko rozdrvíme v soli... )
- maslo 50 g
- čerstvý rozmarín 50 g
Postup:
Jelenie karé si nakrájame na medailónky, osolené a posypané divinovým korením ich opečieme na rozpálenej panvičke. Očistíme si hríby a na panvičke ich orestujeme na masle a pridáme štipku soli. Zemiaky si v slanej vode uvaríme v šupke, prešpikujeme ich rozmarínom a potom ich opečieme na rozpálenej panvici. Môžeme podávať aj so zeleninovým šalátom.