Ak chcete pripraviť svojim priateľom gurmánsku špecialitu, možno nájdete inšpiráciu v dnešnom Kulináriu. S Richardom Šafárikom, šéfkuchárom z Bratislavy sa rozprával Miroslav Würfl.
Panenka s brokolicovými zemiakmi a strúhaným syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol šéfkuchár Richard Šafárik, ktorý dnes pripravoval bravčovú panenku s brokolicovými zemiakmi a strúhaným syrom. Pripomínam, že aj tento recept nájdete na webovej stránke rtvs.sk.
Potrebujeme:
- bravčová panenka 800g
- zelená špargľa 100 g
- brokolica 200 g
- zemiaky 400 g
- soľ
- čierne korenie mleté
- horčica
- olej 1 dcl
- tvrdý syr na strúhanie 50 g (šéfkuchár použil slovenský pandúr podobný parmezánu)
- petržlenovú vňať na ozdobenie
Postup:
Umyjeme si bravčovú panenku, ktorej stred prepichneme očistenou špargľou. Panenku osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, uzavrieme ju, z oboch strán ju asi tri minúty opečieme na panvičke a vložíme ju do rúry na 150 °C zhruba na 15 minút. Zemiaky si uvaríme v slanej vode, brokolicu si sparíme a spolu ich zmiešame, pretlačíme a posypeme strúhaným syrom. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať aj so zeleninovým šalátom.