Na čo všetko mali ľudia chuť pred desiatkami rokov, to si môžeme domýšľať, alebo naše poznanie dopĺňať o spomienky tých, ktorí sú ešte medzi nami. Tak je to aj v prípade Eleny Amptanovej , ktorá má to šťastie, že si môže nielen zalistovať v storočnej písanke receptov, ale aj sa spýtať storočnej mamičky Oľgy Telgárskej. Dnes sme z knihy receptov vybrali ďalší, ktorý nie je typicky slovenský, ale balkánsky. Za mnohé roky sa však u nás udomácnil a čo je dôležité chutí nám. V písanke listuje Hana Michalčíková.
Kapustové čevapčiči Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Kapustové čevapčiči podľa receptu Eleny Amptanovej zo storočnej písanky, budeme potrebovať:
- jeden kilogram hlávkovej kapusty
- 30 dg bravčového alebo baranieho mäsa
- jednu cibuľu
- dva strúčiky cesnaku
- dve vajcia
- soľ
- majoránku
- trochu strúhanky a olej na praženie
Postup je nasledovný:
Kapustu chvíľu povaríme v osolenej vode. Ona tak uvädne, zmäkne. Spolu s mäsom ju pomelieme, pridáme sekanú cibuľu a ostatné ingrediencie, aj bylinky a môžeme trochu zahustiť strúhankou. Vyprážame podlhovasté šúľky a servírujeme na tanieri so zemiakmi a uhorkovým šalátom.