Žlté kuracie prsia

Žlté kuracie prsia

Kuracie prsia na lesných kuriatkach na smotane so žltou ryžou.

Sezóna špargle nám končí a nastupujú lesné kuriatka. Oslávme ich žltú farbu a urobme si zdravý obed nažlto.

Potrebujeme:
4 ks kuracích pŕs, 2 PL soli, 1 l vody
Ryža – 100 g masla, 1 cibuľu, 300 g guľatej ryže, 1 malú lyžičku kurkumy, 1 hrsť žltých hrozienok, 8 klinčekov, soľ
Omáčka – 0,1 l olivového oleja, 2 cibule, 2 struky cesnaku, 1 malú lyžičku kurkumy, 2 hrste lesných kuriatok, 0,25 l šľahačkovej smotany, soľ, čerstvo drvené biele korenie

Postup:
Z vody a soli urobte roztok, do ktorého na 30 minút namočte kuracie prsia. Nakrájanú cibuľu veľmi pomaly skaramelizujte na masle. Prisypte ryžu a 1 minútu nepretržite miešajte. Pridajte kurkumu, hrozienka a klinčeky. Zalejte vodou 1 cm nad ryžu. Priveďte do varu a stlmte plameň na minimum. Pod pokrievkou varte 15 minút a odložte ryžu bokom vychladnúť. Pri podávaní prilejte trošku vody a ryžu zohrejte. Na omáčku skaramelizujte na drobno pokrájanú cibuľu na oleji. Pridajte pokrájaný cesnak, kurkumu, po krátkej chvíľke aj kuriatka a smotanu. Varte 5 minút. Prichuťte soľou a korením. Kuracie prsia vyberte z roztoku a pečte prikryté alobalom v trúbe pri teplote 150 stupňov 30 minút. Potom zvýšte teplotu na 220 stupňov, odokryte a pečte asi 5 minút.

Žlté kuracie prsia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ivan Kotzig

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame