Nedeľná hovädzia polievka

Nedeľná hovädzia polievka

Vďaka dostatku jedla a rozmanitej ponuke na jedálnych lístkoch a možno aj rozmaznanosti našich chuťových buniek si dnes môžeme robiť nedeľu na stole každý deň. A už sa akosi vytráca tešenie na nedeľný obed s klasickými rezňami či pečeným kurčaťom a voňavou polievkou, ktorý bol v minulosti v kuchyni sviatkom. 

Tento týždeň sme v Kulináriu varili po vištucky. S Magdalénou Jurčovičovou sme listovali v publikácii Z vištuckej kuchyne, ktorú pripravili spolu s Boženou Urlandovou. Pani Magda Tatiane Šuškovej popísala rozdiel medzi jedlom pracovného a sviatočného dňa.

Nedeľná hovädzia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na nedeľnú hovädziu polievku potrebujeme:

  • ½ kilogramu hovädzieho mäsa – slabinu rebrá alebo hrudku
  • Jednu špikovú kosť
  •  Koreňovú zeleninu
  • Pór
  • 1 cibuľu
  • Pár zrniečok čierneho korenia
  • 2 zrniečka nového korenia
  • Petržlenovú vňať


Postup:

Do hrnca dáme asi 3 litre studenej vody, pridáme mäso a kosť. Necháme zovrieť a sitkom pozbierame všetky zrazeniny. Pridáme zeleninu, korenie, soľ a na miernom ohni varíme asi 2 hodiny, aby sa polievka nezakalila. Ako závarka sú vhodné slížiky, pečeňové halušky alebo mrvenička.  

A budúci týždeň nás čakajú v Kulináriu opäť recepty našich starých mám – Hanka Michalčíková bude s vami variť s Elenou Amtovou z Rače podľa receptov zo storočnej písanky jej mamy.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame