Tvarohové pagáče

Tvarohové pagáče

Aj keď naši predkovia nemali po ruke hyper- a supermarkety, kam by si „odskočili“ nakúpiť, do hrnca bolo vždy čo dať. A z toho čo si doma dopestovali či dochovali
vedeli v kuchyni pripraviť množstvo chutných a zdravých jedál.

Tento týždeň si listujeme s Tatianou Šuškovou a Magdalénou Jurčovičovou v publikácii tradičných receptov Z vištuckej kuchyne, ktorú zostavila spoločne s Boženou Urlandovou. 

Tvarohové pagáče Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na tvarohové pagáče potrebujeme:  

  • 50 dekagramov hladkej múky
  • 50 dekagramov tvarohu
  • 50 dekagramov palmarínu
  • 1 kyslú smotanu
  • 2 celé vajcia
  • 1 prášok do pečiva 
  • soľ


Postup:

Všetky suroviny spolu spracujeme na cesto, ktoré vyvaľkáme a dva krát preložíme po dvadsiatich minútach. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ementálom, rascou, sézamovými zrniečkami – kto má na čo chuť. Pagáče sa pečú asi 20 minút. Pekne sa nadvihnú a majú červenkastú farbu.    

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame