Niektorým počas obeda nechýba, iní bez nej nevedia žiť.
A variácií ako ju pripraviť je nespočítateľné množstvo – s mäsom či bez mäsa, so zeleninou, či strukovinami, mliečnu, zapraženú, na kyslo, krémovú. Uhádli ste reč je o polievke.
Naši predkovia tvrdili, že polievka je grunt – niekedy bola totiž hustá polievka s chlebom jediným hlavným jedlom dňa. A vôbec sa nejedávala len na obed. Tatiane Šuškovej povedala v dnešnom Kulináriu viac Magdaléna Jurčovičová z Vištuku.
Zapražená rascová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:- 1 dcl oleja
- hladkú múku
- 1 liter vody
- sladkú červenú papriku
- soľ
- rascu
- vajíčko
V hrnci necháme rozpáliť trochu oleja, pridáme trochu hladkej múky, opražíme do zlata. Pridáme mletú červenú papriku a hneď zalejeme studenou vodou. Osolíme, pridáme rascu. Necháme chvíľu povrieť a nakoniec vlejeme rozšľahané vajíčko.
Zajtra budeme zasa vo Vištuku piecť – z vištuckej kuchyne vám ponúkneme recept na tvarohové pagáče.