Zapražená rascová polievka

Zapražená rascová polievka

Niektorým počas obeda nechýba, iní bez nej nevedia žiť.

A variácií ako ju pripraviť je nespočítateľné množstvo – s mäsom či bez mäsa, so zeleninou, či strukovinami, mliečnu, zapraženú, na kyslo, krémovú. Uhádli ste reč je o polievke.

Naši predkovia tvrdili, že polievka je grunt – niekedy bola totiž hustá polievka s chlebom jediným hlavným jedlom dňa. A vôbec sa nejedávala len na obed. Tatiane Šuškovej povedala v dnešnom Kulináriu viac Magdaléna Jurčovičová z Vištuku.

Zapražená rascová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
  • 1 dcl oleja
  • hladkú múku
  • 1 liter vody
  • sladkú červenú papriku
  • soľ
  • rascu
  • vajíčko

V hrnci necháme rozpáliť trochu oleja, pridáme trochu hladkej múky, opražíme do zlata. Pridáme mletú červenú papriku a hneď zalejeme studenou vodou. Osolíme, pridáme rascu. Necháme chvíľu povrieť a nakoniec vlejeme rozšľahané vajíčko.

Zajtra budeme zasa vo Vištuku piecť – z vištuckej kuchyne vám ponúkneme recept na tvarohové pagáče. 

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame