Dnes v kulináriu, tak ako po celý týždeň, varíme pod „vištucky“.
A ako potvrdila Tatiane Šuškovej dávnej minulosti Magdaléna Jurčovičová, ešte v nedávnej minulosti sa vo Vištuku všetko, čo bolo v kuchyni treba „dochovalo“ na vlastnom dvore a dopestovalo vo vlastných záhradách.
Gerhen Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Gerhen potrebujeme:
- zemiaky
- vajce
- soľ
- hladkú múku
- mleté čierne korenie
- majorán
- oškvarky a maslo
Surové zemiaky nastrúhame pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie a majorán, redšie cesto natenko rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme do ružova a ešte horúce polejeme rozpusteným maslom. Na zemiakové cesto nie sú vhodné nové zemiaky.
Autor: Tatiane Šuškovej, Foto: myslovakia.sk