Gerhen

Gerhen

Dnes v kulináriu, tak ako po celý týždeň, varíme pod „vištucky“.

A ako potvrdila Tatiane Šuškovej dávnej minulosti Magdaléna Jurčovičová, ešte v nedávnej minulosti sa vo Vištuku všetko, čo bolo v kuchyni treba „dochovalo“ na vlastnom dvore a dopestovalo vo vlastných záhradách.

Gerhen Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Gerhen potrebujeme:

  • zemiaky
  • vajce
  • soľ
  • hladkú múku
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • oškvarky a maslo

Surové zemiaky nastrúhame pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie a majorán, redšie cesto natenko rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme do ružova a ešte horúce polejeme rozpusteným maslom. Na zemiakové cesto nie sú vhodné nové zemiaky.

Autor: Tatiane Šuškovej, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame