Kapustníky

Kapustníky

Slovenské regióny sú typické svojimi osobitosťami v gastronomických špecialitách či chýrečných nápojoch. Na západnom Slovensku k nim patrili bajgle, báleše, zelé, trdelník, párance, či pečené husi. Typický recept nášho kraja našla dnes Tatiana Šušková aj vo vištuckej kuchyni kam sme sa v Kulináriu spolu s ňou vybrali:

Kapustníky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

Na univerzálne kysnuté cesto:

  • 1 kilogram hladkej múky špeciál

Kvások, ktorý si zarobíme z pol litra mlieka:

  • 3 lyžíce kryštálového cukru a 1 kocky kvasníc
  • 3 celé vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 decilitre oleja
  • štipka soli

Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 15 minút kysnúť.
Cesto rozvaľkáme, vykrajujeme kolieska, ktoré plníme dusenou kapustou. Uzatvoríme do batôžka.

Plnka:

Jednu hlávku nadrobno postrúhanej kapusty, udusíme na oleji s pridaním a štipkou soli do mäkka, pred ukončením pridáme kryštálový cukor, ktorým nešetríme. Necháme dobre vychladnúť. Pripravené koláče dáme piecť do rúry  na pomastenom plechu, pečieme až kým sú pekné červené.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame