Plnené horné kuracie stehná alias žabky

Plnené horné kuracie stehná alias žabky

Helena Prčeková z obce Plavé Vozokany je výborná kuchárka. Bude nás o tom presviedčať po celý nasledujúci týždeň. Michal Herceg sa porozprával najprv s jej vnučkou Alexandrou, ktorá nám môže podať o svojej babke svedectvo z prvej ruky alebo priamo z kuchyne.

Plnené horné kuracie stehná alias žabky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na plnené horné kuracie stehná alias žabky potrebujeme: 8 horných kuracích stehien, 1 dcl oleja, mletú červenú papriku, soľ, mleté čierne korenie, 6 strúčikov cesnaku.

Postup: Olej, papriku, soľ, korenie a postrúhaný cesnak zmiešame a do toho dáme marinovať stehná. Plnku si pripravíme takto: 4 krajce chleba namočíme do mlieka. 30 dg pečienky nakrájame na tenké kúsky. Pridáme 2-3 vajíčka, soľ a čierne korenie. Všetko spolu zmiesime. Na oleji osmažíme cibuľku a zmes dobre opražíme. Necháme vychladnúť. Plnku potom navrstvíme pod kožu kuracích stehien. Poukladáme ich na plech. Čo z marinády nám ostane, vylejeme na plech a ešte podlejeme asi 1 dcl vody. Zapečieme v rúre a podávame s ryžou.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame