Šošovicový prívarok so špaldovou knedľou

Šošovicový prívarok so špaldovou knedľou

Aj dnes sme v našej rozhlasovej kuchyni s Beátou Repíkovou a Petrom Planietom a už aj nám pripravujú šošovicový prívarok so špaldovou knedľou.

Šošovicový prívarok so špaldovou knedľou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Šošovicový prívarok so špaldovou knedľou
1 šálka šošovice
1 čl bylinkovej morskej soli
1 pl mletej rasce
1 čl BIO majoránu
3 pl maizeny
cesnak
Tamari omáčka

Šošovicu na noc namočíme. Na druhý deň vodu zlejeme a dáme ju variť do čistej filtrovanej vody v pomere 1:3. Po zovretí pozberáme penu pridáme rascu a varíme 40-60 minút. Zahustíme maizenou, ochutíme bylinkovou soľou a varíme ešte 10 minút. Na záver pridáme cesnak a majoránku. Podľa potreby dochutíme Tamari omáčkou.
Podávame so špaldovou knedľou a sezónnou zeleninou.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame