Aj keď sa nám všetkým ako prvé objaví v spojení s pizzou Taliansko, vraj nie je to tak. Prvá pizza bola objavená v antickom Grécku, kde guľatý, plochý kúsok chleba naložili zeleninou, korením a poliali olivovým olejom. Prvá pizza ako ju poznáme dnes, však vznikla naozaj v Taliansku, na počesť talianskej kráľovnej Margerity, ktorej pizza s paradajkami, mozarellou a bazalkou veľmi chutila. Až tak, že dostala meno po kráľovnej - pizza Margerita. Pizza je slávna a obľúbená dnes na celom svete. Slovensko nie je výnimkou, ba dokonca už aj u nás vznikajú jednoduché návody na jej prípravu. Jeden z nich pozná aj Anna Danielová z Dunajskej Stredy, s ktorou sa stretla Hana Michalčíková.
Pizza zo sporáka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu Pizze zo sporáka podľa receptu Anny Danielovej budete potrebovať: 4 polievkové lyžice majonézy, 4 polievkové lyžice kyslej smotany, 2 vajíčka, 9 polievkových lyžíc hladkej múky, trocha soli, olej. Spracujeme na cestíčko, ktoré vložíme do vymastenej okrúhlej panvice. Potrieme paradajkovou omáčkou obložíme šunkou, syrom a oreganom, prikryjeme pokrievkou a pečieme. Pomaly pečieme prikryté na miernom ohni asi 25 minút. V nedeľu ráno o tri štvrte na sedem vám ponúkneme recept na bezlepkové linecké pečivo.