Krevety na cesnaku

Krevety na cesnaku

Rozhodli ste sa rešpektovať odporúčania odborníkov a prežiť dovolenku u nás na Slovensku? Obdivovať aj ochutnávať je stále čo aj u nás doma, ale pokiaľ hovoríme o jedle, možno bude mnohým ľúto, ak si tento rok nedoprajú chute mora.

Ale ani to nemusí byť veľký problém, ak nájdeme odvahu, pripraviť si jedlo „z plodov mora“ doma alebo ochutnať ho v niektorej zo špecializovaných reštaurácií.

Tatiane Šuškovej ponúkol recept na takéto jedlo šéfkuchár Jozef Preisinger. 

Krevety na cesnaku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak nám napíšete na facebook Rádia Regina do rubriky Kulinárium môžete za originálnu odpoveď na otázku – podľa čoho posudzujeme kvalitu reštaurácií - získať budúci týždeň jeden z troch festivalových balíčkov Letnej edície Zimného festivalu jedla. Recepty do tohto týždňového Kulinária, ktoré pripravila Tatiana Šušková nám ponúkli práve šéfkuchári zapojených reštaurácií. 

Potrebujeme:

  • čistené krevety
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 kusy šalotky
  • štipku petržlenovej vňatky
  • soľ korenie
  • biele víno
  • kvalitný olivový olej a citrón
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy: 
Do panvičky dáme olivový olej, ktorým netreba šetriť, speníme pokrájanú šalotku, pridáme cesnak, orestujeme do zlatista, podlejeme kvalitným bielym vínom, zredukujeme, aby sa šalotky a s cesnakom rozvarila, pridáme krevety, soľ, korenie, opekáme. Pred podávaním pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a petržlenovú vňať. Podávame s bagetou alebo kváskovým chlebíkom.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame