Vôňa opekajúceho sa mäsa či ryby, dobrá hudba, priatelia a osviežujúci nápoj, ktorý uhasí smäd počas slnečného popoludnia. To je nepochybne jedna z najobľúbenejších predstáv víkendového oddychu.
Občas však mnohí riešia dilemu, či je grilovanie zdravé a či dobroty z grilu neublížia našej postave. Aj tu je dobré sa vydať zlatou strednou cestou – spraviť si z grilovania na kvalitnom grile skôr sviatok a na gril používať okrem mäsa, aj ryby, či zeleninu.
A grilované pochúťky ponúkajú v letnom období aj niektoré z reštaurácií, ktoré sa zapojili do Letnej edície Zimného festivalu.
Tatiana Šušková dnes zavítala do reštaurácie v centre Bratislavy, ktorá sa špecializuje práve na prípravu mäsa. A o jeho grilovaní sa porozprávala so šéfkuchárom Jozefom Preisingerom.
Grilované mäso Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- steak z hovädzej sviečkovice
- čerstvo namleté kvalitné korenie
- hrubozrnná alebo vločková soľ
Odležaný steak z hovädzej sviečkovej okoreníme, na grile sprudka opečieme z každej strany, osolíme a necháme odpočívať. Konzumujeme teplý so šalátom, pečenými zemiakmi či čerstvým chlebíkom.