Jednoduchá japonská polievka

Jednoduchá japonská polievka

Chodíte radi do reštaurácií alebo si radšej pripravíte jedlo doma?

Najosvedčenejšou kombináciou je skĺbenie týchto dvoch možností. V reštauráciách totiž môžeme ochutnať jedlá, ktoré doma bežne nevaríme.

A tie môžeme ochutnať aj na Letnej edícii Zimného festivalu jedla, počas ktorého ponúkajú reštaurácie, ktoré sa doňho zapojili, svojim návštevníkom špeciálne menu.

Patrí k nim aj reštaurácia Kazumi na brehu Malého Dunaja, kde je šéfkuchárom  jeden z najväčších odborníkov na japonskú kuchyňu - Alexander Illeš. A pretože sa Vás v našej tohto týždňovej súťaži pýtame, čo oceňujete na návšteve reštaurácií najviac, spýtala sa ho to aj Tatiana Šušková.

Jednoduchá japonská polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak chcete teda v kuchyni trochu experimentovať môžete si vyskúšať pripraviť jednoduchú japonskú polievku – najťažšie je asi kúpiť suroviny. Tak tu je zoznam surovín, ktoré potrebujete a nakúpite v špecializovanom obchode na ázijské potraviny:  

Na Miso shiru (miso širu) potrebujeme:

  • 30g hondashi alebo katsuobushi (hondaši - kaciobuši)  
  • 1l voda
  • Konbu riasa 20g
  • Miso pasta 60 g
  • Tofu jemne
  • Wakame riasy susene
  • Jarna cibulka

Postup:
Do vody dáme variť konbu riasu, ak začne vrieť voda pridáme bonito katsoubushi (kacobuši) teda vločky z tuniaka bonito, pridáme miso pastu, už nevaríme, zamiešame, nalejeme do misky, pridáme jarnú cibuľku, wakame riasy, ktoré sme si predtým namočili a na kocky pokrájaný tofu syr.    

Miso šhiru polievka je zdravé bezlepkové jedlo s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom kalórií a v Japonsku ho konzumujú niekoľko krát denne.

Recept nájdete na webe Rádia Regina a na facebooku zasa môžete súťažiť o festivalový balíček Letnej edície Zimného festivalu odpoveďou na jednoduchú otázku – čo najviac na návšteve reštaurácií oceňujete.   A zajtra sa v Kulináriu ešte raz vrátime do japonskej kuchyne.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame