Žemľovka

Žemľovka

Máte chuť na niečo sladké?  Ak áno - vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral s kuchárom Romanom Petríkom z bratislavskej kaviarne Dulák...

Žemľovka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si chcete zapísať tento recept, tak vám ho zopakujem:

POTREBUJEME: 

  • pečivo dvadsať kusov
  • pol kila jabĺčok
  • pol kila hrušiek
  • pol kila mascarpone
  • vanilkový cukor
  • hnedý alebo biely cukor
  • desať vajec
  • maslo asi 250 gramov
  • mlieko
  • a trocha koňaku

POSTUP: 
Najprv si pozdĺžne nakrájame pečivo, namáčame ho do mlieka, v ktorom máte rozpustený vanilkový cukor. Plech si vytrieme maslom a naukladáme sem namočené pečivo. Medzitým si očistíme jablká a nakrájame ich na tenké plátky. Na masle ich trocha orestujeme s hnedým cukrom. Tieto skaramelizované jabĺčka položíme na prvú vrstvu pečiva. Tak isto pokračujeme aj hruškami. Pridáme mascarpone a vanilkový cukor a polejeme tým druhú vrstvu pečiva. Žemľovku pokvapkáme koňakom a v rúre ju pri 200°Celzia pečieme asi 40 minút. Nakoniec si z bielkov vyšľaháme sneh, potrieme ním žemľovku a dáme zapiecť ešte na 15 minút  a môžeme podávať. Dobrú chuť !

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame