Zápisník plný receptov, pričom každý z nich má svoj počet hviezdičiek...
Takto vyzerá pomôcka Radoslava Nackina, ktorý pôsobí v slovenskej gastronómii už viac ako dvadsať rokov a usiluje sa dobré jedlo slovenských reštaurácií propagovať aj verejnosti.
Niektoré jedlá však pripraví rád aj on sám svojej rodine.
Patrí k nim aj to, ktoré vybral pre Tatianu Šuškovú do dnešného Kulinária:
Sladké lievance Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Možno nájdete dobré lievance aj v niektorej zo slovenských reštaurácií.
V 23 z nich si môžete až do 18. júla vychutnať na Letnej edícii Zimného festivalu jedla slovenské aj zahraničné chute.
A ak nám na facebook Rádia Regina Západ pod recept Kulinária napíšete váš názor podľa čoho hodnotíte kvalitu reštaurácií, na začiatku budúceho týždňa tri originálne odpovede odmeníme festivalovým balíčkom.
Potrebujeme:
- 200 gramov hladkej múky
- 50 gramov kryštálového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový struk
- dve vajíčka
- 250 mililitrov bieleho hustého jogurtu
- 50 mililitrov tekutej sódy
- slnečnicový olej
- soľ
- citrónová kôra
Postup:
Múku zmiešame s polovicou cukru a s práškom do pečiva. Primiešame žĺtky, 2 polievkové lyžice oleja, všetok jogurt aj sódu, osolíme štipkou soli a vymiešame.
Bielka vyšľaháme s druhou polovičkou cukru do snehu. Jemne vmiešame tuhý sneh do cesta a na panvici na oleji pečieme lievance. Jeme podľa chuti – napríklad ochutíme jahodovým lekvárom, s pridaním vyšľahaného tvarohu s vanilkou, polejeme medom a pridáme čerstvé sezónne ovocie.
A zajtra sa v putovaní po festivalových reštauráciách letnej edície zimného festivalu vyberieme za exotikou – a navaríme si ľahkú a chutnú polievku z japonskej kuchyne Miso shiru.