Burgundské hovädzie

Burgundské hovädzie

Tento týždeň vám ponúkame recepty z jednej z bratislavských kaviarní. Kuchár Roman Petrík Miroslava Würfla presvedčil, že dnešným  receptom potešíme najmä tých, ktorí majú radi mäso.

Burgundské hovädzie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bol kuchár Roman Petrík z Bratislavy, ktorý dnes pripravoval burgundské hovädzie so zemiakovou kašou. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

SUROVINY:

  • mäso - kilo hovädzieho zadného alebo falošnej sviečkovej
  • štyri cibule
  • pol kila mrkvy
  • olivový olej
  • rozmarín
  • tymián
  • červené víno
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvé šampiňóny
  • paradajkový pretlak
  • cesnak


Na zemiakovú kašu:

  • kilo zemiakov
  • maslo
  • mlieko

POSTUP:

Najskôr si mäso nakrájame na kocky, na panvici si ho sprudka opečieme z každej strany a odložíme ho nabok. V tej istej panvičke si na olivovom oleji speníme cibuľku, ku ktorej pridáme nakrájanú mrkvu a necháme ju podusiť. Zmes podlejeme červeným vínom, pridáme paradajkový pretlak aj cesnak a dochutíme soľou a čiernym korením – všetko dusíme asi hodinu. Mäso si dáme na plech, podlejeme vodou a dáme do rozohriatej trúby. Pečieme pri 180 ° Celzia hodinu a pol. Potom si stiahneme zo sporáka cibuľku s mrkvičkou, zalejeme mäso na plechu a pečieme ešte hodinu. Pripravíme si šampiňóny, na panvici ich sprudka orestujeme na olivovom oleji a pridáme ich k mäsu. Môžeme dochutiť soľou, troškou rozmarínu a tymiánu a ešte pol hodinu dusíme. Podávame so zemiakovou kašou a sezónnym šalátom.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame