Tento týždeň vám ponúkame recepty z jednej z bratislavských kaviarní. Kuchár Roman Petrík Miroslava Würfla presvedčil, že dnešným receptom potešíme najmä tých, ktorí majú radi mäso.
Burgundské hovädzie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol kuchár Roman Petrík z Bratislavy, ktorý dnes pripravoval burgundské hovädzie so zemiakovou kašou. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
SUROVINY:
- mäso - kilo hovädzieho zadného alebo falošnej sviečkovej
- štyri cibule
- pol kila mrkvy
- olivový olej
- rozmarín
- tymián
- červené víno
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvé šampiňóny
- paradajkový pretlak
- cesnak
Na zemiakovú kašu:
- kilo zemiakov
- maslo
- mlieko
POSTUP:
Najskôr si mäso nakrájame na kocky, na panvici si ho sprudka opečieme z každej strany a odložíme ho nabok. V tej istej panvičke si na olivovom oleji speníme cibuľku, ku ktorej pridáme nakrájanú mrkvu a necháme ju podusiť. Zmes podlejeme červeným vínom, pridáme paradajkový pretlak aj cesnak a dochutíme soľou a čiernym korením – všetko dusíme asi hodinu. Mäso si dáme na plech, podlejeme vodou a dáme do rozohriatej trúby. Pečieme pri 180 ° Celzia hodinu a pol. Potom si stiahneme zo sporáka cibuľku s mrkvičkou, zalejeme mäso na plechu a pečieme ešte hodinu. Pripravíme si šampiňóny, na panvici ich sprudka orestujeme na olivovom oleji a pridáme ich k mäsu. Môžeme dochutiť soľou, troškou rozmarínu a tymiánu a ešte pol hodinu dusíme. Podávame so zemiakovou kašou a sezónnym šalátom.