Tento týždeň vám ponúkame recepty z bratislavskej kaviarne Dulák. Podrobnosti o tom dnešnom zisťoval Miroslav Würfl u kuchára Romana Petríka.
Marocká polievka z červenej šošovice
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol kuchár Roman Petrík z Bratislavy, ktorý dnes pripravoval marockú polievku z červenej šošovice. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Budeme potrebovať:
- dvesto gramov šalotky
- olivový olej
- 400 gramov červenej šošovice
- stonkový zeler
- mrkvu
- konzervu lúpaných paradajok
- zeleninový vývar
- kurkumu
- soľ
- mleté čierne korenie
- červenú papriku
- rímsku rascu
- cesnak
- dve limetky
- čerstvý koriander
- petržlenovú vňať
POSTUP:
Najskôr v hrnci na olivovom oleji speníme na jemno nakrájanú šalotku. Očistíme mrkvu a nakrájame ju na kolieska, takisto zeler na rovnako hrubé kúsky, nasekáme cesnak a všetko pridáme k šalotkám do hrnca. Pražíme na miernom ohni. Šošovicu prepláchneme a necháme odkvapkať. K opraženej zelenine pridáme všetky koreniny a poriadne premiešame, potom pridáme aj šošovicu. Podlejeme vývarom a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme lúpané paradajky a varíme asi 15 až 20 minút, pokým šošovica nie je mäkká. Polievku dochutíme koriandrom, vňaťkou, soľou a čiernym korením. Pri servírovaní do nej pridáme odšťavenú limetku...