Marocká polievka z červenej šošovice

Marocká polievka z červenej šošovice

Tento týždeň vám ponúkame recepty z bratislavskej kaviarne Dulák. Podrobnosti o tom dnešnom zisťoval Miroslav Würfl u kuchára Romana Petríka.

Marocká polievka z červenej šošovice Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


To bol kuchár Roman Petrík z Bratislavy, ktorý dnes pripravoval marockú polievku z červenej šošovice. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

Budeme potrebovať:

  • dvesto gramov šalotky
  • olivový olej
  • 400 gramov červenej šošovice
  • stonkový zeler
  • mrkvu
  • konzervu lúpaných paradajok
  • zeleninový vývar
  • kurkumu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • červenú papriku
  • rímsku rascu
  • cesnak
  • dve limetky
  • čerstvý koriander
  • petržlenovú vňať

POSTUP:

Najskôr v hrnci na olivovom oleji speníme na jemno nakrájanú šalotku. Očistíme mrkvu a nakrájame ju na kolieska, takisto zeler na rovnako hrubé kúsky, nasekáme cesnak a všetko pridáme k šalotkám do hrnca. Pražíme na miernom ohni. Šošovicu prepláchneme a necháme odkvapkať. K opraženej zelenine pridáme všetky koreniny a poriadne premiešame, potom pridáme aj šošovicu. Podlejeme vývarom a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme lúpané paradajky a varíme asi 15 až 20 minút, pokým šošovica nie je mäkká. Polievku dochutíme koriandrom, vňaťkou, soľou a čiernym korením. Pri servírovaní do nej pridáme odšťavenú limetku...

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame