Tekvicový prívarok s cviklovými fašírkami

Tekvicový prívarok s cviklovými fašírkami

Tento týždeň vám ponúkame recepty z jednej z bratislavských kaviarní s kuchárom Romanom Petríkom. Spolu s Miroslavom Würflom sa dohodli, že v dnešnom  recepte bude dominovať zelenina.

Tekvicový prívarok s cviklovými fašírkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bol kuchár Roman Petrík z Bratislavy, ktorý dnes pripravoval tekvicový prívarok s cviklovými fašírkami... V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

Budeme potrebovať:

  • jednu bielu tekvicu
  • a na fašírky potrebujeme:
  • predvarenú cviklu
  • pšeno
  • cesnak
  • štyri vajíčka
  • ocot
  • cukor
  • maslo
  • dve menšie cibuľky
  • zeleninový vývar
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • smotanu na šľahanie
  • čerstvý kôpor
  • a strúhanku na zahustenie

POSTUP:

Najskôr si na masle speníme cibuľku, pridáme k nej nastrúhanú tekvicu, orestujeme, zalejeme zeleninovým vývarom, necháme zovrieť, dolejeme smotanu na šľahanie, zahustíme maslom a dochutíme cukrom a octom. Potom si nastrúhame cviklu, necháme ju odkvapkať, posolíme ju a okoreníme. Za osem minút si uvaríme pšeno, ktoré precedíme cez sitko a necháme vychladnúť.  Zmiešame ho s cviklou, a do zmesi pridáme vajíčka, cesnak, soľ, korenie a trocha strúhanky. Vytvarujeme si fašírky, opečieme ich z oboch strán na panvici a môžeme podávať. Tekvicový prívarok s cviklovými fašírkami servírujeme s čerstvo natrhaným kôprom.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame