Tento týždeň vám ponúkame recepty z jednej z bratislavských kaviarní s kuchárom Romanom Petríkom. Spolu s Miroslavom Würflom sa dohodli, že v dnešnom recepte bude dominovať zelenina.
Tekvicový prívarok s cviklovými fašírkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol kuchár Roman Petrík z Bratislavy, ktorý dnes pripravoval tekvicový prívarok s cviklovými fašírkami... V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Budeme potrebovať:
- jednu bielu tekvicu
- a na fašírky potrebujeme:
- predvarenú cviklu
- pšeno
- cesnak
- štyri vajíčka
- ocot
- cukor
- maslo
- dve menšie cibuľky
- zeleninový vývar
- soľ
- mleté čierne korenie
- smotanu na šľahanie
- čerstvý kôpor
- a strúhanku na zahustenie
POSTUP:
Najskôr si na masle speníme cibuľku, pridáme k nej nastrúhanú tekvicu, orestujeme, zalejeme zeleninovým vývarom, necháme zovrieť, dolejeme smotanu na šľahanie, zahustíme maslom a dochutíme cukrom a octom. Potom si nastrúhame cviklu, necháme ju odkvapkať, posolíme ju a okoreníme. Za osem minút si uvaríme pšeno, ktoré precedíme cez sitko a necháme vychladnúť. Zmiešame ho s cviklou, a do zmesi pridáme vajíčka, cesnak, soľ, korenie a trocha strúhanky. Vytvarujeme si fašírky, opečieme ich z oboch strán na panvici a môžeme podávať. Tekvicový prívarok s cviklovými fašírkami servírujeme s čerstvo natrhaným kôprom.