Tento týždeň vám ponúkneme recepty z bratislavskej kaviarne Dulák. V tunajšej kuchyni sa už od skorého rána zvŕta Roman Petrík. Súhlasí s tým, čo pred mnohými rokmi už hovorili naše babičky, že poctivá polievka z kvalitných surovín je základom dobrého obeda. Podrobnosti o dnešnom recepte zisťoval Miroslav Würfl...
Recept mrkvovo batátová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko kuchár Roman Petrík z Bratislavy, ktorý dnes pripravovala mrkvovo batátovú polievku. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Budeme potrebovať:
- dve stredne veľké cibule
- tri mrkvy
- dva veľké batáty ( sladké zemiaky )
- asi štyri strúčiky cesnaku
- smotanu na varenie – asi pol litra
- mletú kurkumu
- maslo
- slepačí vývar
- čierne mleté korenie
- soľ
- a na ozdobu tekvicové alebo slnečnicové semiačka
POSTUP:
Najprv si v hrnci rozpustíme maslo, orestujeme si na ňom cibuľku sa nakrájanú mrkvu, zalejeme trošku slepačím vývarom, osolíme a okoreníme. Medzitým si očistíme batáty, pridáme ich do hrnca a necháme variť asi 15 minút a všetko spolu zmixujeme. Nakoniec polievku dochutíme kurkumou a ozdobíme ju tekvicovými alebo slnečnicovými semiačkami a môžeme podávať...