Tento týždeň vám ponúkame recepty z bratislavskej kaviarne Dulák. Kuchár Roman Petrík Miroslava Würfla presvedčil, že dnešný recept bude pomerne jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka.
Noky so skaramelizovaným cesnakom, so špenátom a ricottou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bol kuchár Roman Petrík z Bratislavy, ktorý dnes pripravoval noky so skaramelizovaným cesnakom, špenátom a ricottou... V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
Budeme potrebovať:
- zemiakové noky asi pol kila
- jednu hlavičku cesnaku
- dvesto gramov bejby špenátu
- 250 gramov ricotty
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- soľ
- maslo
- cukor
- a na ozdobu parmezán
POSTUP:
Najprv si očistíme hlavičku cesnaku. V miske ju pokvapkáme olivovým olejom a posypeme cukrom a soľou. Cesnak dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia asi na 15 minút. Potom ho vytiahneme, a kým vychladne – pripravíme si špenát, ricottu a parmezán - a pripravíme si pesto. Upečený cesnak si dáme do nádoby s olivovým olejom, ochutíme soľou a čiernym korením, pridáme špenát a všetko rozmixujeme na hladké pesto. Potom si na panvici rozpustíme maslo, pridáme uvarené noky aj pesto, trošku ich orestujeme a preložíme ich na tanier. Pridáme k nim ricottu, čerstvé špenátové listy, posypeme parmezánom a môžeme servírovať.