Noky so skaramelizovaným cesnakom, so špenátom a ricottou

Noky so skaramelizovaným cesnakom, so špenátom a ricottou

Tento týždeň vám ponúkame recepty z bratislavskej kaviarne Dulák. Kuchár Roman Petrík  Miroslava Würfla presvedčil, že dnešný recept bude pomerne jednoduchý a zvládne ho aj začínajúca gazdinka.

Noky so skaramelizovaným cesnakom, so špenátom a ricottou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bol kuchár Roman Petrík z Bratislavy, ktorý dnes pripravoval noky so skaramelizovaným cesnakom, špenátom a ricottou... V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

Budeme potrebovať:

  • zemiakové noky asi pol kila  
  • jednu hlavičku cesnaku
  • dvesto gramov bejby špenátu
  • 250 gramov ricotty
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • maslo
  • cukor
  • a na ozdobu parmezán 


POSTUP:

Najprv si očistíme hlavičku cesnaku. V miske ju pokvapkáme olivovým olejom a posypeme cukrom a soľou. Cesnak dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia asi na 15 minút.  Potom ho vytiahneme, a kým vychladne – pripravíme si špenát, ricottu a parmezán - a pripravíme si pesto. Upečený cesnak si dáme do nádoby s olivovým olejom, ochutíme soľou a čiernym korením, pridáme špenát a všetko rozmixujeme na hladké pesto. Potom si na panvici rozpustíme maslo, pridáme uvarené noky aj pesto, trošku ich orestujeme a preložíme ich na tanier. Pridáme k nim ricottu, čerstvé špenátové listy, posypeme parmezánom a môžeme servírovať.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame