Na chlebe či na tanieri, s pohánkou, s krúpami či s ryžou, omastená alebo so slaninkou, fazuľová kaša chutí rovnako dobre a je aj zdravá. Recept z okolia Piešťan nahral Michal Herceg.
Na fazuľovú kašu budeme potrebovať drobnú fazuľu, krúpy alebo pohánku, cibuľku, masť a škvarky z údenej slaniny na polievanie kaše. Fazuľu uvaríme domäkka, aby sa oddeľovala od šupky. Dosypeme krúpy a necháme vyvariť a odpariť vodu. Ak ju robíme s pohánkou, tá sa uvarí rýchlejšie ako krúpy, ale postup je rovnaký. Pred dovarením môžeme do kaše dať majoránku. Aby sme predišli problémom s nadúvaním, necháme fazuľu prejsť prvým varom, vodu vylejeme a problém by mal byť vyriešený.
Fazuľová kaša s krúpami či pohánkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.