Dali by ste si takto skoro ráno v nedeľu čerstvo upečenú voňavú bábovku? Máme veľmi rýchly recept na bábovku s banánmi. Od profesorky Kataríny Horákovej, s ktorou tento týždeň v našej rozhlasovej kuchyni varí Beáta Repíková.
Banánová bábovka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
- 100 gramov celozrnnej múky
- 180 gramov ovsenej múky
- 50 gramov nerafinovaného cukru
- 2 kávové lyžice prášku do pečiva
- trocha soli
- 2 Polievkové lyžice nasekaných mandlí
- 4 veľké zrelé banány
- 45 g oleja
- niekoľko kvapiek mandľového oleja
Postup:
100 gramov celozrnnej múky, 180 gramov ovsenej múky, 50 gramov nerafinovaného cukru zmiešame, banány a mandľový olej zmixujeme, toto banánové pyré pridáme k múke a dobre vymiešame.
Bábovkovú formu vymastíme ovsenou múkou a cesto do nej nalejeme a upečieme. Tak užite si nedeľu aj s čerstvo upečenou bábovkou, dobrú chuť Vám prajú Katarína Horáková s Beátou Repíkovou.