Dnes si pripravíme zdravý šalát. Autorka receptu profesorka Katarína Horáková hovorí, že nás uchváti nielen chuťovo ale aj opticky. Obed opäť pripravuje s Beátou Repíkovou.
Tekvicový šalát s lososom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:- dve stredne veľké podlhovasté tekvice
- 400 gramov guľatej tekvice
- 2 cibule
- 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- šťava z jedného citróna
- morská soľ
- korenie
- trocha podľa chuti nerafinovaného cukru
- 20 gramov údeného lososa
- 2 polievkové lyžice jogurtu
- pol zväzku estragónu
Postup:
Podlhovasté tekvice rozpolíme zbavíme semien a vlákien, do hrnca dáme zovrieť vodu a neošúpané podlhovasté polovice tekvice dáme povariť aby sa dala dužina ľahko uvoľniť. Necháme ochladiť. Ošúpeme guľatú tekvicu, vyberieme dužinu a pokrájame na kocky. Ošúpeme cibuľu nakrájame ju a opražíme na oleje. Tekvicovú dužinu do nej pridáme a dusíme. Ochladíme citrónovou šťavou a dochutíme korením a cukrom. Pomocou vidličky uvoľníme dužinu z podlhovastých tekvíc ale ponecháme ju uloženú v šupe. Vložíme do nej tekvicovú zmes. Nakrájame na rezance údeného lososa a naaranžujeme na vrch tekvice. Spolu so smotanou a lístkami estragónu.