Tekvicový šalát s lososom

Tekvicový šalát s lososom

Dnes si pripravíme zdravý šalát. Autorka receptu profesorka Katarína Horáková hovorí, že nás uchváti nielen chuťovo ale aj opticky. Obed opäť pripravuje s Beátou Repíkovou.

Tekvicový šalát s lososom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:
  • dve stredne veľké podlhovasté tekvice
  • 400 gramov guľatej tekvice
  • 2 cibule
  • 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • šťava z jedného citróna
  • morská soľ
  • korenie
  • trocha podľa chuti nerafinovaného cukru
  • 20 gramov údeného lososa
  • 2 polievkové lyžice jogurtu
  • pol zväzku estragónu


Postup:

Podlhovasté tekvice rozpolíme zbavíme semien a vlákien, do hrnca dáme zovrieť  vodu  a neošúpané podlhovasté polovice tekvice dáme povariť aby sa dala dužina ľahko uvoľniť. Necháme ochladiť. Ošúpeme guľatú tekvicu, vyberieme dužinu a pokrájame na kocky. Ošúpeme cibuľu nakrájame ju a opražíme na oleje. Tekvicovú dužinu do nej pridáme a dusíme. Ochladíme citrónovou šťavou a dochutíme korením a cukrom. Pomocou vidličky uvoľníme dužinu z podlhovastých tekvíc ale ponecháme ju uloženú v šupe. Vložíme do nej tekvicovú zmes. Nakrájame na rezance údeného lososa a naaranžujeme na vrch tekvice. Spolu so  smotanou a lístkami estragónu.  

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame