Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

Profesorka Katarína Horáková sa venuje zdraviu aktuálne aj na Univerzite tretieho veku. Jej  recepty  vyhľadávajú aj študenti vo vyššom veku. Zeleninový  boršč, ktorý nám dnes uvarí s Beátou Repíkovou je  nielen  sýty a chutný, ale aj zdravý. Poďte teda s nami  do našej rozhlasovej kuchyni.

Zeleninový boršč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 2 cibule, 750 gramov červenej repy, 750 gramov zemiakov, 3 listové zelery, 500 gramov bielej kapusty, 1 polievková lyžica repkového oleja, jeden a pol litra vody, morská soľ, korenie, hnedý nerafinovaný cukor, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, petržlenová vňať, trocha kôpru , 150 gramov jogurtu .

Postup: 
Očistíme cibuľu, nakrájame, ošúpeme červenú repu, zemiaky a rovnako nakrájame, potom očistíme zeler  a kapustu  a nakrájame na tenké plátky,

Vo veľkom hrnci rozpálime olej, podusíme na ňom cibuľu, pridáme zeleniny, a dusíme 15 minút. Podlejeme vodou, ochutíme soľou korením, cukrom a citrónovou šťavou, 10 minút ešte povaríme.

Nasekáme na drobno petržlen, kôpor a polovicu z toho zamiešame do polievky, Boršč servírujeme do hlbokého taniera  tak že  na záver  pridáme do neho jogurt. A zvyšok petržlenu a kôpru. 

Čas prípravy je asi 60 minút. Na výdatnom boršči  si výnimočne pochutíme keď  si nestíhame v týždni pochutiť aj na teplej polievke. Recept   nám ponúkla profesorka  Katarína Horáková a dobrú chuť Vám s ňou želá aj Beáta Repíková.   

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame