Čerešňové halušky z okolia Piešťan

Čerešňové halušky z okolia Piešťan

Tento týždeň sa pri varení budeme pohybovať v okolí Piešťan. Tamojšie recepty zaznamenal Michal Herceg.

Čerešňové halušky z okolia Piešťan Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na čerešňové halušky potrebujeme: najlepšie čerstvé čerešne, dve tretiny hladkej múky, jednu tretinu hrubej múky, v pomere k tomu sa môžu, ale nemusia, dať vajíčka. Klasické haluškové cesto urobíme tesne pred varením. Do cesta sa zamiešajú čerešne a z lopárika nožíkom sa sádžu do osolenej a omastenej vriacej vody. Hádžu sa halušky tak, aby v každej bola jedna čerešnička, môže byť aj s kôstkou. Už uvarené halušky posypeme tvarohom, makom, alebo orechami a skaramelizovaným cukrom.

Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame