Tento týždeň vám ponúkame zdravé recepty od profesorky Kataríny Horákovej, ktorá píše odborné knihy o zdraví a o zdravom životnom štýle, aj tvorí vlastné recepty do svojich kuchárskych kníh.
Dnes si pripravíme zapekané osmažené morčacie prsia v orechovo-syrovom obale. S profesorkou Katarínou Horákovou je už v kuchyni Beáta Repíková.
Zapekane osmažene prsia v orech obale Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- morčacie prsia 4 rezy
- čerstvý tymian
- 1 polievková lyžica vlašských a lieskových posekaných orechov
- 3 polievkové lyžice postrúhaného parmezánu
- 1 polievková lyžica oleja
- soľ
- korenie
- kurkuma
- cibuľa
- 800 g červená a žltá paprika 800 gramov
- 2 polievkové lyžice sóje
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Vyklepeme rezne, nasekáme tymianové listy, zmiešame ich s orechmi a syrom, zohrejeme olej s trochou vody a morčacie rezne opražíme cca 2 minúty. Potom ich vyberieme, osolíme a okoreníme. Očistenú cibuľu, papriky nakrájane na prúžky podusíme vo zvyšnom oleji pridáme sójovú omáčku a vložíme do ohňovzdornej misy, do ktorej potom poukladáme aj v oleji opražené morčacie rezy, na ktoré dáme syr a orechy. Napokon zapečieme a posypeme na tanieri pri podávaní petržlenovou vňaťou. Zapekané osmažene prsia v orechovo syrovom obale sme si pripravili s profesorkou Katarínou Horákovou - s autorkou mnohých kníh o zdraví a zdravom životnom štýle.