Od pondelka drží varešku v ruke gurmán a milovník zdravého jedla Matej Krchňák. Doposiaľ sme spolu pripravovali bezmäsité jedlá, dnes ochutnáme kurča s ananásom. Recept si zapísala aj Viera Horáková.
Kura s ananásom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu kuraťa s ananásom budeme potrebovať:
- kuracie prsia
- olej
- ananás
- červenú papriku
- hladkú múku
- sójovú omáčku
- citrónovú šťavu
- kukuričný škrob
Umyté a očistené kuracie prsia narežeme na tenké plátky, ktoré obalíme v hladkej múke.
Na oleji ich rýchlo opečieme, pridáme červenú papriku, ktorú sme si nakrájali a ananás z konzervy. Chvíľu restujeme a pridáme trocha vody, alebo ananásovú šťavu. Dochutíme s čili, soľou a čiernym korením, môžeme pridať aj sójovú omáčku. Ak je mäso mäkké, na zahustenie použijeme kukuričný škrob. Podávame s ryžou.
Zajtra vám ponúkneme recept na cuketové lazane.