Špargľovo šafranové rizoto

Špargľovo šafranové rizoto

Po celý tento týždeň varíme ľahko stráviteľné, ale predovšetkým chutné a zdravé jedlá. Nakoľko sa začína špargľová sezóna, Viera Horáková a Matej Krchňák Vám ponúkajú recept na špargľovo-šafranové rizoto.

Špargľovo šafranové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu špargľovo šafranového rizota potrebujeme:

  • olivový olej
  • ryžu arborio
  • šafran
  • špargľu
  • víno
  • parmezán
  • maslo
  • vývar


Očistenú špargľu dáme variť do vývaru, varíme asi 10 minút.

Do hrnca nalejeme olivový olej, pridáme ryžu, trocha restujeme, podlejeme vínom a prilejeme vývar. Ak je ryža mäkká, pridáme šafran.

Odstavíme, posypeme parmezánom, dodáme trocha masla a na vrch poukladáme nakrájanú špargľu.

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame