Po celý tento týždeň varíme ľahko stráviteľné, ale predovšetkým chutné a zdravé jedlá. Nakoľko sa začína špargľová sezóna, Viera Horáková a Matej Krchňák Vám ponúkajú recept na špargľovo-šafranové rizoto.
Špargľovo šafranové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu špargľovo šafranového rizota potrebujeme:
- olivový olej
- ryžu arborio
- šafran
- špargľu
- víno
- parmezán
- maslo
- vývar
Očistenú špargľu dáme variť do vývaru, varíme asi 10 minút.
Do hrnca nalejeme olivový olej, pridáme ryžu, trocha restujeme, podlejeme vínom a prilejeme vývar. Ak je ryža mäkká, pridáme šafran.
Odstavíme, posypeme parmezánom, dodáme trocha masla a na vrch poukladáme nakrájanú špargľu.
Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk