Po celý tento týždeň bude varešku v ruke držať mladý muž, Matej Krchňák. Varenie je jeho koníčkom a dobrým jedlom najradšej prekvapuje svoju priateľku. No a nakoľko, ako sa dozvedela Viera Horáková, varí nápadito a zdravo, dnes ponúka recept na cviklové rizoto.
Cviklové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu cviklového rizota potrebujeme:
- olivový olej
- šalotku, alebo cibuľu
- cviklu
- ryžu arborio
- biele víno
- soľ
- čierne korenie
- parmezán
- maslo a hrušku, ktorú na záver opečieme a pridáme do rizota
Postup:
Do hrnca dáme olivový olej, pridáme šalotku, alebo cibuľu, ktorú restujeme. Pridáme ryžu, ktorú tiež restujeme, podlejeme bielym vínom a prilejeme vývar. Spolu varíme asi 20 minút. Keď je ryža mäkká, pridáme cviklu, ktorú sme nastrúhali. Povaríme 2-3 minútky a odstavíme. Na záver dáme parmezán, maslo a hrušku, ktorú sme očistili a s cukrom na troche masla opiekli.