Cviklové rizoto

Cviklové rizoto

Po celý tento týždeň bude varešku v ruke držať mladý muž, Matej Krchňák. Varenie je jeho koníčkom a dobrým jedlom najradšej prekvapuje svoju priateľku. No a nakoľko, ako sa dozvedela Viera Horáková,   varí nápadito a zdravo, dnes ponúka recept na cviklové rizoto.

Cviklové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu cviklového rizota potrebujeme:

  • olivový olej
  • šalotku, alebo cibuľu
  • cviklu
  • ryžu arborio
  • biele víno
  • soľ
  • čierne korenie
  • parmezán
  • maslo a hrušku, ktorú na záver opečieme a pridáme do rizota

Postup:

Do hrnca dáme olivový olej, pridáme šalotku, alebo cibuľu, ktorú restujeme. Pridáme ryžu, ktorú tiež restujeme, podlejeme  bielym vínom  a prilejeme  vývar. Spolu varíme asi 20 minút. Keď je ryža mäkká, pridáme cviklu, ktorú sme nastrúhali. Povaríme 2-3 minútky  a odstavíme. Na záver  dáme  parmezán, maslo a hrušku, ktorú sme očistili a  s cukrom  na troche masla  opiekli.

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame