Bezlepkové slané pečivo

Bezlepkové slané pečivo

Celý týždeň sme v Kulináriu maškrtili a ponúkli sme vám úspešné recepty aj z gastronomických súťaží študenta SOŠ na Farského ulici v Bratislave – Adama Kožáka.

Dnes vám ponúkame recept na bezlepkové slané pečivo.

Bezlepkové slané pečivo Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujme si, čo potrebujeme: 250 g bezlepkovej múky, 250 g nátierkového masla, polievkovú lyžicu guarovej gumy, 1 vajce, soľ, rascu a bezlaktózový syr podľa chuti.

Postup: Do misky dáme nátierkové maslo, téglik umyjeme a nasypeme doň až po vrch múky. Guarovú múku primiešame do múky a spolu vysypeme do misky s maslom, rukou vypracujme cesto. Cesto necháme odležať na hodinku v chladničke, odležané cesto vyvaľkáme na 3 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme soľou, rascou, prípadne makom či sezamom – podľa chuti. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečivo pečieme dozlata približne 15 minút. 

Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame