Pomarančový koláčik

Pomarančový koláčik

Prekladateľka z čínskeho jazyka Elena Hidvéghyová – Yung priznáva, že jej čínsky manžel obdivuje na slovenskej kuchyni jej pestrosť- najmä pri polievkach a zákuskoch. A hoci  aj ona nedá dopustiť na tradičné jedlá, predsa len, sem-tam aj niečo nové vyskúša. V poslednom čase jej učarovali obrátené koláče a recept na jeden z nich prezradila aj Hane Michalčíkovej.

Pomarančový koláčik Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 250 g polohrubej múky
  • dve vajcia
  • 150 g cukru
  • 60 ml oleja
  • 16 g prášku do pečiva
  • dva celé pomaranče s hrubšou kôrou

Koláč pripravujeme do okrúhlej formy s priemerom asi 25 cm. Spodok vyložíme papierom na pečenie, ktorý vymastíme maslom a aj steny formy. Poprášime trochu kryštálovým cukrom . Z jedného pomaranča budeme potrebovať šťavu a nastrúhanú kôru. Druhý pomaranč rozkrájame aj s kôrou na kolieska, asi 3 mm hrubé. Vyložíme nimi spodok formy. Cesto si spravíme tak, že celé vajcia s cukrom vymiešame, pridáme olej, zvlášť do múky dáme prášok do pečiva, zmiešame a vznikne nám riedke cestíčko. Nakoniec tam pridáme kôru z pomaranča a šťavu. Cestíčko vylejeme na kolieska pomaranča a dáme piecť. Pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút. Upečené preklopíme, podávame so šľahačkou a horkou čokoládou.

Autor: Hana Michalčíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame