Elena Hidvéghy – Yung má rada jedlá, pri ktorých sa netreba dlho zdržiavať a ktoré rodine chutia. Aj dnes pre vás jedno také vybrala. S Čínou, s ktorou ju spája rodný jazyk jej manžela, aj profesia súdnej prekladateľky z čínskeho jazyka, nemá nič spoločného, ale keď rozvonia v kuchyni, tešia sa naň všetky tri dcéry aj manžel. A že to nie je jediné jedlo, pri ktorom sa manželovi zbiehajú slinky, prezradila Hane Michalčíkovej.
Roláda z lístkového cesta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- lístkové cesto /môže byť už rozvaľkané na papieri na pečenie/
- šunku
- kečup
- syr /nakrájaný v plátkoch/
- vajíčko na potretie
- sezam čierny alebo biely na posypanie
Cesto rozprestrieme na šírku, potrieme kečupom , posypeme bylinkami- oreganom alebo bazalkou, nakladieme na to plátky šunky, na to plátky syra, jeden kraj necháme voľnejší, aby sa dala roláda lepšie zvinúť a celé to zrolujeme ako roládu. Zvrchu potrieme žĺtkom rozmiešaným v trochu mlieka , popicháme vidličkou alebo špáradlom, aby mohla unikať para, a po celej ploche posypeme sézamom. Dáme piecť na 190 stupňov, neotvárame dvere na rúre a pečieme asi 20 minút.