Čínske placky - Pin

Čínske placky - Pin

Ani sa vás nebudem pýtať, čo si predstavujete pod krátkym slovom - pin. Určite zaostríte na mobil a vybavíte si čísla. Lenže napríklad Číne, to také jednoznačné nie je. Tam je „pin“ viazaný na jedlo a že je celkom jednoduché a chutné, sa vás budeme snažiť presvedčiť aj v recepte na dnešný deň. Hana Michalčíková dala slovo Elene Hidvéghyovej- Yung, tá má už desaťročia túto pochúťku odskúšanú.

Čínske placky-Pin Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 1 kg hladkej múky
  • kocku droždia
  • vodu a na kvások
  • trochu mlieka a cukru

Múku zmiešame s pol litrom vlažnej vody a pridáme kvások, ktorý si pripravíme tak, že  v troške mlieka rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Keď začne pracovať a nakysne, tak ho zmiešame s múčnou zmesou. Necháme kysnúť asi 45 minút , alebo ak sa veľmi ponáhľame, môžeme cesto nechať vykysnúť aj v elektrickej rúre pri 50 stupňoch. Cesto premiešame a vytvarujem z neho guľky asi vo veľkosti pomaranča. Potom ich rozvaľkáme na hrúbku asi 3 milimetre a pokryjeme kolieskom dno panvice. Placky môžeme opiecť nasucho z každej strany, alebo na troške oleja. Ešte na panvici posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a podávame s majonézou, zeleninovou omáčkou, dusenými hríbmi. Placky môžeme zarolovať, alebo nechať v guľatom tvare.

Autor: Hana Michalčíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame