Obsahuje probiotické kultúry viac ako dvadsiatich druhov baktérií mliečneho kvasenia, chráni pred onkologickými ochoreniami a osteoporózou.
Účinne bojuje proti civilizačným ochoreniam a pomáha aj pri udržiavaní štíhlej línie.
Dá sa jesť ráno, na obed, aj večer, na množstvo spôsobov a navyše výborne chutí.
Čo by sme si nepochválili to naše, čo za pochvalu naozaj stojí!
V Kulináriu špeciál vám Tatiana Šušková ponúka tradičný recept šéfkuchára Braňa Križana, viceprezidenta Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov SR na využitie májovej bryndze, ktorá je najkvalitnejšia.
Tradičný recept šéfkuchára Braňa Križana Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Najskôr si pripravíme mäsitú červenú papriku, ktorá dodá polievke špecifickú chuť.
Papriky potrieme olejom, osolíme, uložíme na plech, pečieme v rúre na teplote 250 stupňov približne 10-12 minút.
Po vybratí z rúry preložíme do misky prikryjeme fóliou. Sparená paprika sa potom dobre šúpe.
Na prípravu polievky demikát potrebujeme cibuľu, ktorú si nakrájame na drobné kocky, zarestujeme ju na oleji alebo na bravčovej masti, do restovanej cibule pridávame aj upečenú papriku, podlejeme to vývarom, najlepšie takým, ktorý nám zostal z prípravy zemiakových halušiek, pridáme bryndzu, smotanu všetko rozmixujeme do hladkého krému a môžeme podávať.
Dobrú chuť!