Tento týždeň ochutnávame chute dolného Žitného ostrova, konkrétne v obci Brestovec, v okrese Komárno, v kuchyni pani Juliany Deákovej, ktorá sa tu narodila a žije dodnes. Tatianu Šuškovú zaujímalo prečo zostala verná rodnej obci.
Ganci Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Postup:
1 kilogram zemiakov dáme variť do slanej vody, len tak aby boli vodou zakryté, uvarené rozpučíme vo vode, v ktorej sa varili. Postupne prisypeme 20 dekagramov múky. Túto zmes necháme za stáleho miešania chvíľu povariť. Z hustejšej kaše, ktorá vznikne, mastnou lyžičkou vykrajujeme menšie halušky, ktoré ukladáme na plech alebo rovno na tanier. Podávame s tvarohom,so smotanou a opraženou slaninou.
Zajtra si v Kulináriu pripravíme klasické pečené kurča tak ako to pani Julianu z Brestovca naučila jej mama.