Dnešný recept Michalovi Hercegovi ponúkla Slavomíra Matlová. Nazvala ho rebelské rizoto.
Rebelské rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na rebelské rizoto si pripravíme:
- 300 g ryže
- 2 konzervy šampiňónov
- hrsť nasekaných orechov alebo mandlí
- nastrúhaný parmezán
- nasekané bylinky (napr. bazalka alebo tymian)
- červenú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- olivový olej
- 100 ml červeného vína
- soľ
- korenie a trochu masla
Na panvici opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme ryžu, ktorú takisto upražíme do sklovita. Podlejeme vínom a miešame, až kým víno nevsiakne. Potom pridáme šampiňóny a nasekané bylinky. Podlievame zeleninovým vývarom, až kým ryža nezmäkkne. Podľa chuti pridáme nastrúhaný parmezán a nasekané orechy. Všetko dobre zamiešame, na vrch pridáme 3 plátky masla a pod pokrievkou už odstavené necháme dôjsť. Nakoniec môžeme dochutiť soľou alebo čiernym korením.