Rebelské rizoto

Rebelské rizoto

Dnešný recept Michalovi Hercegovi ponúkla Slavomíra Matlová. Nazvala ho rebelské rizoto.

Rebelské rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na rebelské rizoto si pripravíme:

  • 300 g ryže
  • 2 konzervy šampiňónov
  • hrsť nasekaných orechov alebo mandlí
  • nastrúhaný parmezán
  • nasekané bylinky (napr. bazalka alebo tymian)
  • červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • 100 ml červeného vína
  • soľ
  • korenie a trochu masla

Na panvici opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme ryžu, ktorú takisto upražíme do sklovita. Podlejeme vínom a miešame, až kým víno nevsiakne. Potom pridáme šampiňóny a nasekané bylinky. Podlievame zeleninovým vývarom, až kým ryža nezmäkkne. Podľa chuti pridáme nastrúhaný parmezán a nasekané orechy. Všetko dobre zamiešame, na vrch pridáme 3 plátky masla a pod pokrievkou už odstavené necháme dôjsť. Nakoniec môžeme dochutiť soľou alebo čiernym korením.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame