Sacherova torta

Sacherova torta

Tento týždeň maškrtíme a vytvárame delikatesy podľa receptúry úspešného študenta Strednej odbornej školy na Farského ulici v Bratislave – Adama Kožáka – zdravú Sacherovu tortu.

Sacherova torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 180 g bezlepkovej múky, 42 g práškovej stévie, 210 g 80 % čokolády, 6 ks vajec, 210 g masla, 1 balíček kypriaceho prášku, 150 g dia džemu, 150 g čokolády na dokončenie a zdobenie  

Postup
Korpus: Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka, žĺtka zmiešame so stéviou, rozpusteným maslom a rozpustenou čokoládou. Do žĺtkovej zmesi primiešame múku s kypriacim práškom, nakoniec primiešame tuhý bielkový sneh a pečieme 45 minút 160 stupňov.

Dokončenie: Upečenú tortu rozrežeme na tri pláty, naplníme džemom, necháme v chlade odležať cca 2 – 3 hod. Nakoniec oblejeme tortu čokoládou.

Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame