Alena Bieliková varí najradšej jednoducho a chutne. Na niektorých jej jedlách si virtuálne "pochutnávajú" aj ľudia z opačného konca zemegule. To vtedy, keď si svoje pokrmy odfotí a zverejní ich na internete. Napokon, toto je dnes už úplne bežné. Pokračuje Michal Herceg.
Rýchla granola Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na 4 porcie potrebujeme: 0,5 kg ovsených vločiek, ktoré nasucho pražíme na panvici. Pridáme 7-10 lyžičiek kokosu, pár lyžičiek slnečnicových a tekvicových semienok, hrozienka, klíčky, strúhané orechy. Môžeme pridať aj sójový olej, aby sa granola neprilepila, ale podľa skúseností to stačí aj nasucho. Do zmesi dodáme ešte pol šálky hnedého cukru. Počas praženia môžeme jedlo obohatiť aj banánom. Obsah panvice opražíme, až kým nechytí hnedú farbu a nezačne rozvoniavať. Môžeme zaliať jogurtom a ovocím. Podávame v miskách.