Známa módna návrhárka Lýdiou Eckhardt nám od pondelka ponúkala jedlá podľa receptov zo svojej autorskej kuchárskej knihy. Ich spoločným menovateľom bola jednoduchosť a najmä rýchlosť s akou sa dal navariť úspech. V kuchyni jej sekundovala moja kolegyňa Janka Bleyová. Skôr však, ako sa dostali k dnešnému menu – zvedavá otázka:
Petržlenová sviečkovica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- jednu sviečkovicu
- veľkú hrsť petržlenovej vňate
- strúhanku prípadne múku
- vajíčko
- maslo
- trochu olivového oleja
- soľ a koreniny
Postup:
Sviečkovicu nakrájate ja približne centimetrové kolieska, nemusíte klepať – stačí dlaňou popritláčať. Vedľa na drobno nakrájate petržlenovú vňať a v nej obalíte plátky zo sviečkovice. Necháte odpočívať a medzitým si pripravíte strúhanku, alebo múku a rozšľahané vajíčko. Takto obalené plátky vyprážate na masle, do ktorého pridáte olivový olej, aby maslo neprihorelo. Servírujte teplé s prílohou, ktorá vám najviac chutí, takže dobrú chuť aj k petržlenovej sviečkovici, vám želáme s módnou návrhárkou Lýdiou Eckhardt.