Tlstý čokoládový koláč

Tlstý čokoládový koláč

Dnes si pochutíme na dezerte, ktorý podávajú svojim hosťom v šesťhviezdičkových hoteloch. Tam aj nasledujúcu receptúru získal študent SOŠ na Farského ulici v Bratislave Adam Kožák.

Okrem toho, že úspešne reprezentuje cukrárov na celoslovenských súťažiach, vie receptúry aj sám zostavovať a dezerty pripravovať. Predstavme si teda, že sme v šesťhviezdičkovom hoteli a podáva sa Double chocolate fudge cake – tlstý čokoládový koláč.

Tlstý čokoládový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tlstý čokoládový koláč je vhodný aj pre tých, ktorý počítajú kalórie. Potrebujeme naň:

Korpus:
220 g bezlepkovej múky, 60 g kukuričnej múky, 40 g kakaa, 140 g bezlaktózového masla, 40 g práškovej stévie, 3 vajcia, 130 g bezlaktózovej kyslej smotany, 12 g sódy bikarbóny, 100 ml vody

Krém:
410 ml vody, 52 g práškovej stévie, 25 g sójového mlieka, 70 g zlatého klasu, 145 g bezlaktózového masla, 250 g bezlaktózového tvarohu

Na dokončenie:
90 g čokoládových hobliniek, 10 g stopercentného tuku (Cera...), 50 g diabetickej čokolády, 50 ml bezlaktózovej šľahačky, 20 g vanilkovej arómy, 60 ml vody

Postup
Korpus: V hrnci vymiešame zmäknuté maslo, v druhom hrnci vyšľaháme celé vajcia, pridáme smotanu, maslo a zmiešame. Pridáme preosiate sypké suroviny a vodu, takto šľaháme 6 minút. Pečieme 40 minút na 180 stupňov.
Krém: Z vody cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Po vychladnutí zašľaháme maslo a čerstvý tvaroh, nakoniec počas šľahania pridáme sušené mlieko a šľaháme ešte 5 minút.
Plnenie: Tortu naplníme krémom, oblejeme čokoládou a posypeme hoblinkami.

Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame