Plnené baklažánové rolky

Plnené baklažánové rolky

Recepty, ktoré nám  tento týždeň v kulináriu ponúka módna návrhárka  Lýdia ECKHARDT, šetria najmä váš čas, keď sa vám ohlási - hoci aj nečakaná návšteva.  Výnimkou – ako sa dozvedela Janka Bleyová je práve dnešný recept. Aký? Počúvajte.

Plnené baklažánové rolky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu plnených baklažánových roliek si prichystajte:

  • 2 baklažány
  • 100 ml olivového oleja
  • 1-2 plechovky pokrájaných paradajok
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • 1 mozarellu - budete potrebovať aj 1ks do plnky - čiže spolu 2 kusy


Na plnku potrebujete:

  • 100 gramov syru feta
  • 1 balenie mozzarely
  • hrsť nastrúhaného parmezánu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice strúhanky
  • 1-2 ks roztlačeného  cesnaku
  • vytlačiť pol limetky
  • hrsť nakrájaného petržlenu
  • lyžicu sušenej mäty
  • rozšľahané vajce

Postup:

Baklažány nakrájate na pozdĺžne plátky (šírka asi 1 cm), posolíte a necháte 15 minút postáť, vzniknutú rosu utriete papierovou  utierkou. Kým baklažány odpočívajú – vy pokračujete s plnkou – na kocky pokrájate syry, postupne pridáte olej, nastrúhaný parmezán, rozpučený cesnak, posekaný petržlen, mätu, vyšľahané vajíčko, strúhanku, vyžmýkate limetku , a všetko dobre premiešate – plnka odpočíva, vy ešte na olivovom oleji ugrilujete všetky baklažány z obidvoch strán – toto je najdlhší proces celej prípravy, ale nezúfajte, návšteva toto jedlo vysoko ocení. Nechajte trochu vychladnúť - každý plátok naplníte plnkou , zatočíte a husto poukladáte do zapekacej misy, ktorú ste predtým jemne potreli maslom. Potom zalejete drvenými paradajkami a nastrúhate ( alebo pokrájate ) mozarellu, pokvapkáte olivovým olejom, čerstvo nameliete korenie, trochu soli a šup do rúry (vyhriatej na 180 stupňov) tak na 30 minút, podávajte 10 minút po vytiahnutí z rúry.

Autor: Janka Bley, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame