Recepty, ktoré nám tento týždeň v kulináriu ponúka módna návrhárka Lýdia ECKHARDT, šetria najmä váš čas, keď sa vám ohlási - hoci aj nečakaná návšteva. Výnimkou – ako sa dozvedela Janka Bleyová je práve dnešný recept. Aký? Počúvajte.
Plnené baklažánové rolky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu plnených baklažánových roliek si prichystajte:
- 2 baklažány
- 100 ml olivového oleja
- 1-2 plechovky pokrájaných paradajok
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 1 mozarellu - budete potrebovať aj 1ks do plnky - čiže spolu 2 kusy
Na plnku potrebujete:
- 100 gramov syru feta
- 1 balenie mozzarely
- hrsť nastrúhaného parmezánu
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice strúhanky
- 1-2 ks roztlačeného cesnaku
- vytlačiť pol limetky
- hrsť nakrájaného petržlenu
- lyžicu sušenej mäty
- rozšľahané vajce
Postup:
Baklažány nakrájate na pozdĺžne plátky (šírka asi 1 cm), posolíte a necháte 15 minút postáť, vzniknutú rosu utriete papierovou utierkou. Kým baklažány odpočívajú – vy pokračujete s plnkou – na kocky pokrájate syry, postupne pridáte olej, nastrúhaný parmezán, rozpučený cesnak, posekaný petržlen, mätu, vyšľahané vajíčko, strúhanku, vyžmýkate limetku , a všetko dobre premiešate – plnka odpočíva, vy ešte na olivovom oleji ugrilujete všetky baklažány z obidvoch strán – toto je najdlhší proces celej prípravy, ale nezúfajte, návšteva toto jedlo vysoko ocení. Nechajte trochu vychladnúť - každý plátok naplníte plnkou , zatočíte a husto poukladáte do zapekacej misy, ktorú ste predtým jemne potreli maslom. Potom zalejete drvenými paradajkami a nastrúhate ( alebo pokrájate ) mozarellu, pokvapkáte olivovým olejom, čerstvo nameliete korenie, trochu soli a šup do rúry (vyhriatej na 180 stupňov) tak na 30 minút, podávajte 10 minút po vytiahnutí z rúry.