Tento týždeň sa v pomyselnej kuchyni nášho rozhlasového kulinária budeme pohybovať s Jankou Bleyovou a módnou návrhárkou Lýdiou ECKHARDT. Vraj, ak by sme mali hľadať spoločného menovateľa jej receptov bol by to čas.
Zapečené zemiaky s cukinou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- 1 kg zemiakov
- 1 - 2 cukiny
- 1 šľahačku ( môžete daj aj menej)
- 100 g syra feta ( alebo nejaký iný slaný syr)
- 2 - 3 strúčiky cesnaku
- na dochutenie soľ a rozmarín
Postup:
Surové ošúpané zemiaky a neošúpanú cukinu nakrájame na tenké kolieska, alebo plátky, dáme do zapekacej misy, posolíme, pridáme rozmarín a dobre premiešate, aby sa cukina dostala rovnomerne medzi zemiaky. Šľahačku zmiešame s nastrúhaným syrom a rozpučeným cesnakom a nalejeme na utľapkané zemiaky – šup do rúry asi na 1 hodinu pri teplote 180 stupňov.
Výborné sú tiež surové zemiaky nastrúhané na kolieska, ( bez cukiny a bez syra ) posolené a ochutené rozmarínom a zaliate len šľahačkou. Chutia veľmi lahodne a hodia sa naozaj ku každému mäsu. Zajtra nás z receptov Lýdie Eckhardt čaká pochúťka z hlivy.