Zapečené zemiaky s cukinou

Zapečené zemiaky s cukinou

Tento týždeň sa v pomyselnej kuchyni nášho rozhlasového kulinária budeme pohybovať s Jankou Bleyovou a módnou návrhárkou Lýdiou ECKHARDT. Vraj, ak by sme mali hľadať spoločného menovateľa jej receptov bol by to čas.

Zapečené zemiaky s cukinou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 - 2 cukiny
  • 1 šľahačku ( môžete daj aj menej)
  • 100 g syra feta ( alebo nejaký iný slaný syr)
  • 2 - 3 strúčiky cesnaku
  • na dochutenie soľ a rozmarín


Postup:

Surové ošúpané zemiaky a neošúpanú cukinu  nakrájame na tenké kolieska, alebo plátky, dáme do zapekacej misy,  posolíme, pridáme rozmarín a dobre  premiešate, aby sa cukina dostala rovnomerne medzi zemiaky. Šľahačku zmiešame s nastrúhaným syrom a rozpučeným cesnakom a nalejeme na utľapkané zemiaky – šup do rúry asi na 1 hodinu pri teplote 180 stupňov.

Výborné sú tiež  surové zemiaky nastrúhané na kolieska, ( bez cukiny a bez syra ) posolené a ochutené rozmarínom a zaliate len šľahačkou. Chutia veľmi lahodne a hodia sa naozaj ku každému mäsu. Zajtra nás z receptov Lýdie Eckhardt čaká pochúťka z hlivy.

Autor: Janka Bley, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame