Tak, načo by ste mali dnes chuť? Ak máte radi hydinu, skúsme kurací perkelt. Viera Horáková zapisuje, recept ponúka Darina Šabiková.
Kurací perkelt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu kuracieho perkeltu potrebujeme:
- kuracie prsia alebo kuracie stehná
- cibuľu
- červenú papriku
- čierne korenie
- vegetu
- soľ
- bobkový list
- nové korenie
- olej
- šľahačkovú smotanu
Kuracie prsia umyjeme, nakrájame, rovnako aj cibuľku, ktorú speníme na oleji. Pridáme červenú papriku, čierne i nové korenie, bobkový list. Vložíme mäso, ktoré sme osolili a zalejeme trochou vody. Varíme do mäkka. Na záver pridáme šľahačkovú smotanu, do ktorej sme pridali hladkú múku. Ako prílohu môžete podávať halušky, alebo cestovinu.
Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk