Kurací perkelt

Kurací perkelt

Tak, načo by ste mali dnes chuť?  Ak máte radi hydinu, skúsme kurací perkelt. Viera Horáková zapisuje, recept ponúka Darina Šabiková.

Kurací perkelt Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu kuracieho perkeltu potrebujeme:

  • kuracie prsia alebo kuracie stehná
  • cibuľu
  • červenú papriku
  • čierne korenie
  • vegetu
  • soľ
  • bobkový list
  • nové korenie
  • olej
  • šľahačkovú smotanu

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame, rovnako aj cibuľku, ktorú speníme na oleji. Pridáme červenú papriku, čierne i nové korenie,  bobkový list. Vložíme mäso, ktoré sme osolili a zalejeme trochou vody. Varíme do mäkka. Na záver pridáme šľahačkovú smotanu, do ktorej sme pridali hladkú múku. Ako prílohu môžete podávať halušky, alebo cestovinu.

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame