Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Po celý tento týždeň varíme spolu s Darinou  Šabikovou. Včera sme pripravovali kuracie prsia v cestičku a dnes vám ponúkneme mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Recept si zapísala aj Viera Horáková.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu mäsových guliek v paradajkovej omáčke potrebujete:

  • mleté mäso
  • vajce
  • soľ
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • ryžu
  • olej
  • paradajkový pretlak,
  • hladkú múku
  • šľahačkovú smotanu
  • ako prílohu zemiaky, alebo knedľu.

Postup:

Ryžu uvaríme a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme soľ, vajce, čierne korenie  a všetko spolu zmiešame a vytvoríme malé guľky. Na oleji opražíme hladkú múku, pridáme trocha vody a premiešame. Pridáme nové korenie, bobkový list, čierne korenie, paradajkový pretlak, a privedieme do varu. Postupne pridávame guľky a na miernom ohni varíme približne 30 minút, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Na zjemnenie môžeme použiť  šľahačkovú  smotanu

Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame