Po celý tento týždeň varíme spolu s Darinou Šabikovou. Včera sme pripravovali kuracie prsia v cestičku a dnes vám ponúkneme mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Recept si zapísala aj Viera Horáková.
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu mäsových guliek v paradajkovej omáčke potrebujete:
- mleté mäso
- vajce
- soľ
- čierne korenie
- nové korenie
- bobkový list
- ryžu
- olej
- paradajkový pretlak,
- hladkú múku
- šľahačkovú smotanu
- ako prílohu zemiaky, alebo knedľu.
Postup:
Ryžu uvaríme a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme soľ, vajce, čierne korenie a všetko spolu zmiešame a vytvoríme malé guľky. Na oleji opražíme hladkú múku, pridáme trocha vody a premiešame. Pridáme nové korenie, bobkový list, čierne korenie, paradajkový pretlak, a privedieme do varu. Postupne pridávame guľky a na miernom ohni varíme približne 30 minút, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Na zjemnenie môžeme použiť šľahačkovú smotanu