Sviečková

Sviečková

Rumunsko, Grécko, Bulharsko, Francúzsko, Maďarsko. Všetky tieto štáty sme tento týždeň navštívili v Kulináriu, ktoré podľa jeho hosťa ornitológa Jána Dobšoviča dostalo prívlastok „vtáčkarske“. Vďaka nemu sme spoznali nielen vychýrené európske lokality na pozorovanie vtákov, ale aj recepty, ktoré si zo svojich ciest priniesol. Čaro varenia dnes objavuje veľa mužov vďaka pandémii, Tatiana Šušková zistila, že Ján Dobšovič ho našiel už v detstve.

Sviečková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak dobrú chuť. Spoznali sme chute ornitológa jána Dobšoviča a ak by ste vy chceli spoznať lepšie naše vtáctvo, práve v týchto dňoch sa dostávajú do on-line priestoru prvé videá pozorovania vtákov pod názvom čo sa to tu ozýva.

Recept:

Hovädzie mäsko prešpikujeme obyčajnou slaninkou. V kuchte osmažíme hovädzinku. Najčastejšie na vytopenej masti zo slaninky. Pridáme trošku slaniny (aj tú na konci rozmixujeme), mrkvu (3/4), petržlen (1/4) a trošku zeleru, pridáme, soľ. čierne korenie nové korenie a bobkový list a uvaríme. Na konci vyberieme mäsko a odoberieme trošku „vývaru“ aby sme nemali omáčku príliš riedku. Pridáme polievkovú lyžicu horčice a rozmixujeme. Na záver pridáme kyslú smotanu a ešte jemne premiešame alebo premixujeme, ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju odloženým vývarom.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame