Grécky šalát Choriatiki

Grécky šalát Choriatiki

Práve v týchto dňoch mieril pred pandémiou so skupinkami záujemcov ornitológ Ján Dobšovič do prírody častejšie ako v iné mesiace roka. Teraz totiž začínajú vtáčie koncerty nabrať na intenzite. A my tento týždeň v kulináriu s Jánom Dobšovičom a Tatianou Šuškovou spoznávame nielen vychýrené európske „vtáčkarske“ lokality“, ale aj chute danej krajiny, pretože gastronómia je ďalším obľúbeným koníčkom skúseného ornitológa. Dnes máme na programe Grécko, kam odlietajú „do teplých krajín“ aj niektoré druhy zo Slovenska.

Grécky šalát Choriatiki Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na grécky šalát Choriatiki potrebujeme:

  • paradajky
  • uhorku
  • červenú cibuľu, alebo šalotky
  • grécke olivy
  • oregano
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • feta syr

Nakrájané ingrediencie okrem syru a oleja pomiešame, navrch dáme väčšie kúsky syra feta a oblejeme olejom - Gréci olejom nešetria. No a zajtra sa za vtákmi aj chuťami vyberieme do Rumunska. Pripravíme si jedlo s komplikovaným názvom, ale vynikajúcou chuťou.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame